Kalkknuseren

 

 

 

Karrebæk Vandværk

Vi har på Karrebæk Vandværk tilsluttet AMTech Aqua Miljø Kalkknuser den 1. februar 2015, 

Kalkknuseren sidder på Karrebæk Værket og virker kun hos de forbrugere som får vand fra dette værk.

AMTech, skriver følgende til forbrugerne på vandværket:

Anlægget består af impulsklodser der er monteret udvendig på udgangsrøret fra Vandværket. Impulsklodsen er tilsluttet én mini-computer som styrer impulserne. Dette betyder, at det vand vi får ud af hanerne har ændret karakter (indeholder dog samme mængde kalk som tidligere), som i Sverige og Norge.

Der er nu taget det første skridt til at skåne vort miljø i det daglige. Du har nu fået begrebet ”blødt” vand, som bevirker, at du kan stoppe brugen af kemikalier til rengøring, grundet at kalken ikke sætter sig som før.

Du kan nu reducere alt, hvad De tilsætter vandet med 1/3 del.

Du skal huske at reducere vaskepulver, da det ellers sætter sig i tøjet. Bruge af kemikalier (minus kalk mm.) er ikke nødvendigt mere. Du skal huske at reducere opvaskemiddel, da det ellers sætter sig på opvasken.
Ved brug af taps - halver disse! Du skal bruge mindre shampoo. Du skal bruge mindre håndsæbe, Du får en blød hud da vandet ikke er aggressivt mere. Har du tendens til udslæt kan dette forsvinde - respektiv reduceres.
Du skal bruge færre kaffebønner. Du skal lade stå så meget vand i hurtigkogeren, at spiralen er dækket.
Du vil opleve, at når du har pudset dine vinduer i bund med det behandlet vand, sætter der sig ikke noget på glasset.
Dersom du har afsyret det lille gitter, der sidder på din hane (palatoren), skal du udskifte den/dem en gang, herefter kalker den/de ikke til.
Rent vand, ren samvittighed
Når du skruer ned for forbruget af rengøringsmidler, sæber og shampoo, sparer du ikke kun penge. Du skåner også miljøet, uden du behøver at omlægge din livsstil, for med Kalkknuseren kommer det nemlig helt automatisk.

Ren og skær nydelse
Du vil kunne nyde dit vand meget mere med en kalkknuser, for med krystal ændringen vil vand både smager og føles anderledes. Der er personer som vil sige at dit postevand vil smage som kildevand, og selv med mindre doseringer vil de sige at din kaffe og te også smage bedre. Krystal ændringen er ikke kun til gavn for din installation, vandet i bruseren vil også give mere fugt til dit hår og din hud."

Se mere på www.kalkknuser.dk, hvor der er mere information og tilfredsheds undersøgelser m.m..

 

Reedtzholm Vandværk

På Reedtzholm Vandværk har vi i oktober 2021 monteret vandbehandlingsanlæg fra Lagur A/S. Vandværket forsyner i dag alle ejendomme på Lungshave og Enø. 

Se mere på https://lagur.dk, hvor der er mere information om vandbehandlingen. 

 

Vesterhave Vandværk

Der er pt. ingen vandbehandlingsanlæg til behandling af kalk på Vesterhave Værket.